Thursday, 23 February 2017

GARAM BULUH




GARAM BULUH


Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. 

Ia dihasilkan berasaskan remedi tradisional rakyat Korea sejak 1300 tahun yang lalu. Ia mengandungi lebih daripada 70 jenis bahan - bahan mineral dan elemen mikro, merupakan makanan semulajadi dan tidak mengandungi sebarang elemen toksin.

Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. 

Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. 

Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. 

Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

KEISTIMEWAAN GARAM BULUH

Kaya dengan elemen mikro dan bahan-bahan mineral
- dapat mengimbangi kadar elemen mikro dan bahan-bahan mineral mengikut keperluan badan
- tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung
- magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan

Merupakan makanan yang bersifat alkali
Dapat mengekalkan keseimbangan pH bendalir badan (khususnya darah), dan susuk badan yang cenderung kepada beralkali

Menggalakkan metabolisme dan peredaran darah
Dikenali sebagai makanan untuk menyahtoksin
- daya serapan yang tinggi dapat meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat, seterusnya menyingkirkan toksin ke luar badan
- boleh diambil bersama pelbagai produk kesihatan, dapat meningkatkan kadar penyerapan terhadap produk kesihatan tersebut

Untuk kecantikan dan pencegahan penuaan
Daya anti-pengoksidaan yang tinggi dapat menyembuhkan sel-sel badan dan melancarkan fungsi-fungsi organ dalaman badan



GARAM BULUH DAN BAHAN MINERAL


PROSES PENGHASILAN GARAM BULUH




REAKSI TINDAK BALAS PENGHASILAN GARAM BULUH







FAQ


Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambul Garam Buluh Hai-o?
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah dinggi mengambil Garam Buluh Hai-o?
Boleh. Kandungan Natrium dalam Garam Buluh adalah sangat rendah dan tidak akan mempengaruhi tekanan darah manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Garam Buluh Hai-o mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakan ia membahayakan badan manusia?
Bau Garam Buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluhbdalam proses pembuatannya dan ianya tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian digantikan dengan Garam Buluh Hai-O?
Boleh. Garam Buluh Hai-o kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.


KEBERKESANAN


  • menyingkirkan toksin dalam badan
  • menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus
  • membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada bahan manusia
  • menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal
  • menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah
  • meningkatkan daya pemulihan badan






CARA PENGAMBILAN



TESTIMONI









No comments :

Post a Comment